سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علائم آنفولانزا در کودکان نوپا چیست؟

آنفولانزا در نوجوانان می تواند باعث عوارضی همچون عفونت گوش، عفونت سینوس ها، و یا حتی ذات الریه شود.

علائم آنفولانزا در کودکان نوپا چیست؟

علایم آنفولانزا در کودک

به عنوان پدر و مادر به صورت طبیعی وقتی کودکتان مریض می شود نگران می شوید، اما شاید درست ندانید که کودک بهآنفولانزا مبتلا شده یا بیماری دیگر. فصل آنفولانزا با آمدن پاییز شروع می شود و تا اوایل بهار نیز ادامه دارد.

 با توجه به گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، کودکان زیر دو سال بیشتر در خطر ابتلا به آنفولانزا هستند. دانستن نشانه های این بیماری کمکتان می کند هرچه سریعتر درمانی که کودک به آن نیاز دارد را مهیا کنید.


تب ناگهانی، خستگی و درد

آنفولانزا معمولا همراه با تب شدید و درد خود را ناگهانی نشان می دهد. یک روز فرزندتان حالش کاملا خوب است و فردای همان روز دمای بدنش بالا است و اصلا حال خوشی ندارد.

 تب می تواند تا 104 یا 40 درجه سلسیوس بالا برود. با بالا رفتن تب کودک لرز را تجربه می کند، و انرژی اش را از دست می دهد. سردرد شایع است و در دو روز ابتدایی بیماری شدتش بالاست. درد شدید عضلانی مخصوصا در سه روز ابتدایی بیماری، نیز شایع است.

نشانه های تنفسی

با آنفولانزا، تب و درد خود را همان ابتدا نشان می دهند، در ادامه نشانه های تنفسی نیز ظهور می کنند. علاوه بر آب ریزش یا گرفتگی بینی، گلو درد، سرفه های خشک و ناراحتی قفسه سینه نیز هست.

 با اینکه علائم تنفسی می تواند نشان از سرماخوردگی نیز باشد، اما این نشانه ها در آنفولانزا شدیدتر هستند. آکادمی اطفال آمریکا می گوید: با پیشرفت بیماری نشانه ها بدتر می شوند.

ناراحتی دستگاه گوارش

وقتی کودک نوپا مبتلا به آنفولانزا می شود، ممکن است متوجه شوید که به اندازه همیشه غذا نمی خورد، دلیلش هم تقلیل یافتن اشتهایش است.

 گلو درد و تورم غدد خوردن را از آنچه هست دشوارتر نیز می کند. کودک حتی ممکن است تهوع، استفراغ، و درد شکمی را نیز تجربه کند. این نشانه ها باعث می شود حساسیت و ضعف کودک افزایش پیدا کند.


مدت زمان و عوارض

نشانه های حاد آنفولانزا، از جمله تب معمولا بعد از پنج روز از بین می روند. خستگی و سرفه ی خشک می تواند تا سه هفته ادامه داشته باشد. تا وقتی بیماری کودک چیزی شایع مانند آنفولانزا است در صورت مراقبت جایی برای نگرانی نیست.

 آنفولانزا در نوجوانان می تواند باعث عوارضی همچون عفونت گوش، عفونت سینوس ها، و یا حتی ذات الریه شود. آکادمی اطفال آمریکا هشدار داده است که کودکان مبتلا به شرایط پزشکی مزمن، از جمله بیماری های قلبی یا ریوی، سرطان یا ضعف سیستم ایمنی، در خطر عوارض بیشتری هستند.


چه بخوریم تا خلق و خوی خوبی داشته باشیم

آیا می دانید که مصرف برخی مواد غذایی می توانند حس آرامش بهتری به شما دهند و خلق و خوی مطلوبی را برای شما به ارمغان آورند؟

 چه بخوریم تا خلق و خوی خوبی داشته باشیم

بهبود خلق و خو

تحقیقات محققان علوم تغذیه و سلامت نشان داده که دریافت برخی مواد غذایی و مواد مغذی می توانند در بهبود خلق و خونقش موثری داشته باشند. از جمله این مواد مغذی و غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
 
ویتامین B12
از آنجا که ویتامین B12 برای ساخت دوپامین و سروتونین درمغز لازم می باشد و مقادیر پایین این ویتامین می تواند منجر به افسردگی شود. پس سعی کنید منابع ویتامین B12مثل غذاهای دریایی بخصوص ماهی قزل آلا و سالمون را در رژیم غذایی خود بیشتر استفاده نمایید. همچنین گوشت، مرغ، محصولات لبنی و غلات غنی شده را در برنامه غذایی خود قرار دهید، چون که از منابع غنی این ویتامین هستند.

اغلب افراد افسرده، غمگین و ناراحت هستند این مساله به این دلیل است که داروهای ضد افسردگی می توانند سطح ویتامین B12 را در بدن کاهش دهند. البته این کاهش ویتامین B12با مصرف مکمل آن زیر نظر پزشک در عرض 3 ماه قابل جبران است.
 
گردو و دانه کتان
انواع مغزها و دانه ها، بخصوص گردو و دانه کتان به خاطر این که سرشار از اسید آلفالینولنیک هستند، می توانند تاثیرات فوق العاده ای بر بهبود سطح خلق و خو داشته باشند. در واقع پایین بودن اسید آلفا لینولنیک می تواند احتمال بروز یا شدید کردن افسردگی را در فرد افزایش دهد. البته سطح پایین اسید آلفا لینولنیک می تواند بر سطح دوپامین که عامل شادی است تاثیر بگذارد و آن را در مغز کاهش دهد و یا این که حتی سطح سروتونین را که مانع از خشم و عصبانیت است را کم کند. اما مصرف منظم گردو و دانه کتان مانع از بروز این مشکلات می شود.
 
تربچه
با تحریک آزادسازی دوپامین و نوراپی نفرین می تواند باعث بهبود خلق و خو شود.
 
زردآلو
در میان میوه ها، زردآلو این توانایی این را دارد که خلق و خو را تقویت کند و باعث شادی بیشتر شود. چون سرشار از ویتامین B6 است. در واقع زردآلو حاوی آنتی اکسیدان های مهمی مانند بتاکاروتن، لوتئین و آگزانتین هست که بالا رفتن این مواد در بدن باعث بهبود خلق و خو می شود.
 
ماست کفیر

این نوع ماست حاوی باکتری های پروبیوتیک می باشد. مطالعات محققان نشان داده خانم هایی که 2 بار در روز از ماست کفیر استفاده می کنند، به دلیل سود بردن از باکتری های پروبیوتیک موجود در این ماست ها، کمتر دچار استرس می شوند.

همانطور که ملاحظه می شود، اگر شما به طور منظم از مواد غذایی معرفی شده در فوق استفاده نمایید، می توانید از خلق و خوی بهتر و حس آرامش مناسب تری بهره مند شوید.

سیمرغ

اخبار مرتبط:


تدابیر طب سنتی در پیشگیری از آنفلوانزا

یک متخصص طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: سوزاندن کندر، اسپند و بخور اکالیپتوس، مورد، آویشن، مرزنجوش در پیشگیری و کنترل این بیماری موثر است.

تدابیر طب سنتی در پیشگیری از آنفلوانزا

پیشگیری از آنفلوانزا

دکتر هاله تاج الدینی افزود:آنفلوآنزا یک بیماری حاد تنفسی واگیردار است و آلودگی انسان به این بیماری به صورت انفرادی و یا به صورت گروهی، اتفاق می افتد.


وی به تاریخچه این بیماری در طب سنتی ایران اشاره کرد و گفت: تغییرات هوا بر اساس مبانی طب سنتی ایران به دو دسته، تغییرات طبیعی در فصول و تغییرات غیرطبیعی که با بیماری های همه گیر مثل آنفلوآنزا مرتبط است، تقسیم می شود.

این متخصص طب سنتی درباره علائم بالینی این بیماری نیز گفت: علائم بالینی این بیماری شامل تب، سرفه، گلو درد، سردرد، لرز، کوفتگی عضلانی و در برخی افراد به صورت اسهال و استفراغ بروز می کند.

وی عنوان کرد: دوره سرایت پذیری این بیماری از یک روز پیش از بروز علائم و تا هفت روز بعد از آغاز علائم بیماری، است.
این عضو هیات علمی دانشگاه همچنین درباره علائم این بیماری از دیدگاه طب سنتی ایران هم گفت: تب، بی اشتهایی، تهوع، بی حالی، سستی، نشانه های تنفسی مثل تنگی نفس، تعداد تنفس بالا، تنفس عمیق از علائم بیماریآنفلوانزا است.

دکتر تاج الدینی سوزاندن کندر و اسپند، بخور سرکه در محل ( یک استکان سرکه در یک لیتر آب)، بخور اکالیپتوس، مورد، آویشن، مرزنجوش را از راههای پیشگیری و کنترل عوارض ناشی از تغییرات غیرطبیعی هوایی (شیوع آنفلوانزا) عنوان کرد.

وی همچنین تاکید کرد: در موارد ذکر شده، مقدار باید به اندازه ای باشد که سبب ایجاد مشکل تنفسی نشود.
وی اضافه کرد: تهیه ماسک (پارچه ای) آغشته به سرکه، پوست کردن پیاز و گذاشتن قطعات پیاز در اطراف محل کار و منزل، پرهیز از ورزش های سنگین، پرهیز از پر خوری، پرهیز از آشامیدن آب سرد، پرهیز از قرار گرفتن در معرض هوای سرد و شستشوی مکرر دستها با آب و صابون (افراد سالم و بیمار) از جمله راههای پیشگیری است.

وی ادامه داد: خوداری از تماس دستهای آلوده با چشم، دهان، و بینی، رعایت بهداشت توسط بیماران، استفاده از یک عدد سیب در رژیم روزانه، استفاده از شلغم، مصرف یک عدد لیموترش با مقداری عسل به صورت روزانه، پرهیز از تماس و یا نزدیکی با افراد مبتلا یا مشکوک به آنفلوانزا نیز از مواردی است که در رابطه با جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا توصیه می شود.

این متخصص طب سنتی برای افرادی که مبتلا به این بیماری شده اند هم توصیه هایی کرد و گفت: مصرف سوپ، سبزیجات و آش سبزیجات، پرهیز از حمام طولانی، پرهیز از خوردن میوه های آب دار مانند، انگور، خربزه، خیار، کدو، هندوانه، پرهیز از مصرف غذاهای سرخ کردنی و انواع شیرینی ها، مصرف مرغ های کوچک مانند، کبک، بلدرچین و جوجه از جمله این توصیه هاست.

آنفلوآنزا از یک ماه گذشته در کرمان شیوع پیدا کرده است.

طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکنون 30 نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

ایرنا


چگونه به موفقیت های بزرگ مالی دست پیدا کنیم؟

رمز موفقیت مالی و اقتصادی هر خانواده در پس انداز کردن است. بدون پس انداز درآمدها بیهوده هدر می روند و منابع در دسترس برای اموری کم اهمیت هزینه می شوند.

چگونه به موفقیت های بزرگ مالی دست پیدا کنیم؟

 رمز و راز موفقیت مالی در خانواده 

پس انداز توانایی مالی را افزایش می دهد و امکان سرمایه گذاری و پیاده سازی برنامه های کلان را ایجاد می کند. برخی تصور می کنند که پس انداز کردن کاری دشوار است؛ به ویژه اگر خانواده با شرایط دشواری مواجه باشد. اما واقعیت چیز دیگری است. اگر روش های مدیریت ذهنی و مالی را بیاموزید، پس انداز را بسیار آسان خواهید یافت. روش های زیر پیشنهاداتی برای خانواده ها است که از طریق آن انجام این اقدام سرنوشت ساز تسهیل می شود:

1- پس انداز کردن پول نیازی به معجزه ندارد. این کار بسیار ساده است و تنها به توانای شما در تغییر رویه خرج کردن پول بستگی دارد اما پیش از آنکه بتوانید این رویه را تغییر دهید باید به دقت مسیرهای هزینه و صرف پول را در خانواده شناسایی کنید. برای انجام این کار، از ابتدای این ماه تمام پرداختی های خود را در جایی ثبت کنید و آنها را به صورت هفتگی و ماهانه فهرست نمایید. برای انجام این کار می توانید از قلم و کاغذ یا نرم افزارهای ساده ای مانند اکسل استفاده کنید. در ثبت آمار دخل و خرج خود، تمام جزئیات را به حساب آورید و فهرست دقیق از تراکنش های مالی خانواده آماده کنید.

در گام بعد، پس از آنکه خرج های ماهانه را دقیقا شناسایی کردید، باید آنها را دسته بندی نموده و مجموعه هزینه هر دسته را مشخص نمایید. با این کار می توانید نقاط پرهزینه را یافته و درصدد اصلاح آنها برآیید. این کار نیاز به مطالعه و تصمیم گیری جدی خواهد داشت. باید زمینه های خاصی را که بیش از حد نیاز پول شما را به هدر می دهند پیدا کنید و آنگاه برای کهش میزان هزینه در آنها تصمیم بگیرید. تصمیم شما در اجرایی شدن نهایی برنامه اهمیت زیادی دارد. این تصمیم باید در سطح تمام اعضای خانواده مطرح شود و یک یک افراد برای پایبندی به آن توجیه گردند.

برای اجرایی کردن تصمیمات مرتبط با کاهش، در گام بعد به دنبال راه کارهای جایگزین باشید. به طور مثال، اگر پول زیادی را صرف غذا خوردن خارج از خانه می کنید، می توانید با آشپزی در خانه از غذای سالم و ارزان استفاده نمایید. اقلام مصرفی خود را از فروشگاه های بخرید که کالاها را با قیمت ارزان تر ارائه می کنند. کفش و پوشاک را در دوره های تخفیف خریداری نمایید و پیوسته در جستجوی مکان ها و زمان هایی برای خرید ارزان باشید. مطمئن باشید که این کار کاملا شدنی است؛ تنها به اراده و تصمیم شما بستگی دارد.

2- ممکن است عجیب به نظر برسد، اما یکی از راه های کاهش هزینه ها و پس انداز، توجه به نیازهای مستقیم خودتان است. البته معنای این حرف خریدن هر کالایی که به نظرتان جالب می رسد نیست، بلکه به این معنا است که در میان مسیرهای هزینه و بدهکاران ماهیانه، جایی هم برای شخص خودتان در نظر بگیرید. با این کار روحیه مناسب تری برای پیشبرد برنامه پس انداز خواهید داشت.

بهترین روش برای این فرآیند، تعیین اهداف میان مدت و بلندمدت است. این اهداف باید به صورت جمعی تعیین شوند و در جلسات منظم، نظر تمام اعضای خانواده نیز تامین گردد. پس از تعیین اهداف، می توانید به صورت ماهانه بودجه ای را برای تحقق آنها کنار بگذارید. برای این کار تا انتهای ماه صبر نکنید، چون ممکن است تمام درآمد خود را خرج کرده و جایی برای پس انداز باقی نماند.

به خودتان فرصت تردید ندهید! پس از دریافت دستمزد ماهانه بلافاصله مبلغ مربوط به برنامه ریزی های شخصی را کنار بگذارید. به این روش وفادار بمانید و تا حد امکان عهد خود را نشکنید.

3- نکته دیگری که در نگاه نخست بی ارتباط به نظر می رسد آن است که بازگرداندن بدهی ها به ایجاد عادات پس انداز کمک می کند. به این دلیل که بدهی ها اغلب با نرخ بهره بازگردانده می شوند و این میزان هر ماهه به درآمد شما تحمیل می شود. از سوی دیگر نرخ بهره وام های بانکی اغلب بیشتر از میزان سودی است که از مبالغ پس انداز شده دریافت می کند. از این رو ادامه دادن به وضعیت بدهکار به معنای از دست رفتن مبالغی قابل توجه به صورت ماهانه است.

فهرستی از بدهی های خود تهیه نمایید و آنها را براساس نرخ بهره و زمان بازگشت طبقه بندی کنید. سپس در ابتدای هر ماه مبلغ خاصی را برای رهایی از بدهی ها اختصاص دهید و فشار ناشی از آنها را کاهش دهید.

 پس انداز توانایی مالی را افزایش می دهد‎

4- برای پرهیز از امیال آنی و کنترل آنها می توانید مبالغ پس انداز شده را جایی قرار دهید که امکان برداشت پیش از موعد برای تان وجود نداشته باشد. به طور مثال، حساب های سرمایه گذاری بلندمدت به شما اجازه برداشت مداوم پول را نمی دهند؛ چرا که در این صورت سود شما کاهش خواهد یافت. این انگیزه ای جدی برای کنترل احساسات آنی در شما ایجاد خواهد کرد. به علاوه می توانید مبالغ پس انداز شده را در حساب فردی که اعتماد مطلق به او دارید (مثلا همسرتان) واریز کنید تا نتوانید از آن برداشت نمایید. البته اگر از این روش استفاده می کنید، کاملا در خصوص فرد انتخاب شده تامل نمایید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

5- استفاده از ظروف شیشه ای به عنوان قلک نیز یکی از روش های بسیار جالب توجه برای پس انداز کردن است. این روش به نظر کودکانه می رسد اما اگر آن را به کار گیرید متوجه کارایی بالای آن خواهید شد.

ظرفی را انتخاب کنید که درب آن کوچک باشد و نتوانید به سادگی دست خود را در آن فرو کنید. مبالغ پس انداز شده را به نسبت درآمدتان در ظرف بیندازید و تا زمان پر شدن آن صبر کنید. این روش به سبب آنکه میزان پول جمع شده را بسیار ساده و مستقیم به شما نشان می دهد بسیار کارآمد است و انگیزه جدی برای تمام اعضای خانواده ایجاد خواهد کرد.

6- نکته دیگر به هدایا و مبالغ پیش بینی نشده باز می گردد. هر زمان که هدیه ای دریافت می کنید، در محل کار خود پاداش می گیرد و یا پولی غیرمنتظره دریافت می کنید، آن را بلافاصله خرج نکنید، بلکه در حساب پس انداز خود قرار دهید. شما روی این پول حساب نکرده بودید و به همین دلیل به سادگی می توانید از آن چشم پوشی کرده و پس انداز کنید.

7- نکته با اهمیت دیگر در کنترل هزینه ها و امکان پس انداز، کاستن از میزان انرژی مصرفی است. ماهانه مبالغ زیادی برای هزینه برق، آب و گاز در خانواده ها مصرف می شود که میزان زیادی از آن کاملا بیهوده و قابل کاهش است. به اعضای خانواده خود اهمیت صرفه جویی را یادآور شوید و ارتباط این مساله با پس انداز را به آنها بیاموزید. این روش تاثیر قابل توجهی در حفظ پول و بالا رفتن نرخ پس انداز شما خواهد داشت.