سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بهترین فاصله سنی بین بچه ها چقدر است؟

بسیاری از زوجینی که به فکر فرزند دوم افتاده اند، بی شک به پاسخ موجه و قطعی برای پرسش «آیا باید فرزند دومی داشته باشند یا نه؟

بهترین فاصله سنی بین بچه ها چقدر است؟

فاصله سنی بین فرزندان

تک فرزند بودن، بر مراحل رشد کودک تاثیر شگرفی دارد. برخی از کودکان خانواده های تک فرزند بلوغ زودرس دارند و با آمادگی و تجربه زیاد به سن بلوغ پا می گذارند. کودک تک فرزند در خانواده ای رشد می کند که افراد بالغ حضور پررنگی دارند و زندگی در یک محیط بزرگسال  باعث می شود برخی از تک فرزندان، به لحاظ روحی و روانی  بسیار سریعتر رشد کنند و دنیا را از دید بزرگسالان ببینند. این کودکان معمولا بیش از زمان معمول شروع به سخن گفتن می کنند و حتی ممکن است به تقلید از والدین شان،  چون بزرگسالان رفتار کنند، به گونه ای که گاه موجب برانگیختن تحسین و تعجب دیگران می شوند.

اگر چه بلوغ اجتماعی این کودکان، گاهی به حال آنان مفید است، چرا که  آنان زودتر از دیگر کودکان با مسائلی روبرو می شوند که مواجه با آنها در سنین بالاتر ناگزیر است. مثلا به خوبی والدین شان را درک می کنند، می توانند دیدگاه های خود را به راحتی بیان کنند و یا زودتر وارد عرصه فعالیت اقتصادی شوند، اما بسیاری از تک فرزندان از این که نتوانسته اند طعم کودکی و نوجوانی را بچشند و به اصطلاح بچگی و جوانی کنند، بسیار شاکی اند، اگر چه این تنها روی خوشایند این سکه است در روی دیگر آن، در بیشتر موارد با بزرگسالان کودک نمایی مواجه می شویم که بلوغ شان بسیار دیر شده است.

بلوغ روحی و روانی پدیده ای است اکتسابی، اگر چه نمی توان نقش ارث را نیز، نادیده گرفت. این بلوغ مواردی چون خودآگاهی، واقع بینی، قدرت تشخیص و انتخاب، توانایی تصمیم گیری، استقلال فکری را شامل می شود که به راحتی و به خودی خود به دست نمی آیند، بلکه  به مواجهه و تجربه هایی سخت و طاقت فرسا نیاز دارد که بدان طریق، فرد خود را  به چالش بکشد و  توانایی های درونی اش را به منحصه ظهور برساند. کودکی که تک فرزند خانواده است، معمولا کمتر در معرض مشکلات و تجربه طرد، شکست و ناکامی قرار می گیرد، که این عامل  باعث می شود فرد شرایطی را که لازمه بلوغ روحی- روانی است را هرگز تجربه نکند.

تک فرزند بودن، بر مراحل رشد کودک تاثیر شگرفی دارد

البته تک فرزند بودن به مانند شمشیر دولبه است که رفتار و شیوه های تربیتی والدین، نقش مهمی در مثبت و منفی بودن آن دارد، از این رو، این تصور را که تک فرزندی باعث بروز اختلالات روانی در فرد می شود، باید کنار گذاشت و به یقین پذیرفت که عوامل بسیار زیادی مثل سن والدین، سطح اجتماعی و اقتصادی خانواده، ویژگی های شخصیتی، ناسازگاری خانوادگی، عملکرد ضعیف والدین، الگوهای تربیتی نادرست، محرومیت از وجود یکی از والدین، تراکم جمعیت اعضای خانواده و محل سکونت، در بروز اختلالات نقش دارند. به هر حال باید هوشیار بود و حتی با تخمین کمترین احتمال بروز نیز، از وقوع آن جلوگیری نمود.

فرزند دوم چه موقع؟
بسیاری از زوجینی که به فکر فرزند دوم افتاده اند، بی شک به پاسخ موجه و قطعی برای پرسش «آیا باید فرزند دومی داشته باشند یا نه؟» دست  یافته اند و حالا درگیر حل این مساله هستند که «چه وقت باید برای دومین فرزند اقدام کنند؟»  به راستی چه فاصله سنی بین بچه ها مناسب است؟

متخصصان زنان و زایمان برای سلامت مادر و جنین و جلوگیری از تولد کودکان کم وزن و نارس، فاصله بین بارداری اول و دوم را  24 تا 35 ماه عنوان می کنند، این در حالی است که بسیاری از تحقیقات روان شناسی نیز نشان می دهد که بهترین فاصله سنی بین دو کودک کمتر از یک سال یا بیشتر از 4 سال است. این فاصله سنی برای ارتباط کودکان با والدین شان، رقابت بین فرزندان و عزت نفس هر یک از آنها، بهترین فاصله است. کودکان زیر یک سال، چون احساسی در مورد وضعیت منحصر به فرد خودشان در زندگی ندارند، پس به احتمال کمتری با حضور تازه وارد دچار مشکل می شوند. همچنین کودکانی که بیشتر از 4 سال دارند، به میزان لازم، زندگی و شخصیت خودشان را شناخته اند و فرصت کافی برای لذت بردن از توجه خاص والدین شان را نیز داشته اند.  اگر چه در مورد چگونگی فاصله سنی فرزندان، مادران نظرات متفاوتی دارند، برخی از داشتن دو فرزند با فاصله زیاد راضی و برخی ناراضی اند، عده ای از فاصله سنی کم فرزندان شان راضی نیستند و اما بعضی ها از فاصله سنی کمتر از یک سال و نیم هم ابراز رضایت می کنند.

فرزند دوم را برای خود خودش بخواهید
اندیشه فرزندآوری والدین، قبل از انعقاد نطفه کودک،  نقش بسیار مهم و اساسی درشخصیت، پرورش و تربیت کودک دارد. معمولا درمورد فرزند اول، زوج، با ذوق و شوق و میل درونی شدید اقدام به فرزند آوری می کنند که این احساسات مثبت در فطرت و شخصیت کودک تاثیر چشمگیری دارد. همین تصور باید در مورد فرزند دوم هم رعایت شود، اگر فرزند دوم برای پرکردن خلاء تنهایی فرزند اول و پیشگیری از لوس شدن او به دنیا بیاید، وی همواره احساس طفیلی بودن می کند و هرگز نمی تواند جایگاه واقعی خود در زندگی را پیدا کند چرا که فرزند دوم برای خدمت کردن به فرزند اول پا به این دنیا گذاشته است که این موضوع در زندگی فردی و اجتماعی و چگونگی تعاملات وی با دیگران اثر گذار خواهد بود. این نکته بسیار مهمی است که والدین باید بدانند که چرا به وجود فرزند دیگری در خانواده نیاز است!


جداول اقساط وام خودرو 25 میلیونی 1 تا 4 ساله منتشر شد + جداول اق

جدول کامل اقساط وام خودرو 6 تا 25 میلیون تومانی با نرخ سود بانکی بیش از 16 درصد و دوره‌های بازپرداخت 12ماهه، 24ماهه، 36 ماهه و 48 ماهه منتشر شد.

جداول اقساط وام خودرو 25 میلیونی 1 تا 4 ساله اعلام شد

جداول اقساط وام خودرو 25 میلیونی

جدول کامل اقساط وام خرید خودرو 6 تا 25 میلیون تومانی با نرخ سود بانکی بیش از 16 درصدی و دوره‌های بازپرداخت 12ماهه، 24ماهه، 36 ماهه و 48 ماهه منتشر شد. در این جداول، نرخ سود، مدت بازپرداخت، تعداد چه فاصله چک‌ها، دریافت ارزش افزوده با پیش دریافت، مبلغ هر چک و اقساط ماهیانه مشخص شده است.

 جداول اقساط وام خودرو 25 میلیونی 1 تا 4 ساله اعلام شد

جدول بازپرداخت وام خودرو در دوره زمانی 12

جداول اقساط وام خودرو 25 میلیونی 1 تا 4 ساله اعلام شد

جدول بازپرداخت وام خودرو در دوره زمانی 24 ماهه

 جداول اقساط وام خودرو 25 میلیونی 1 تا 4 ساله اعلام شد

جدول بازپرداخت وام خودرو در دوره زمانی 36

 جداول اقساط وام خودرو 25 میلیونی 1 تا 4 ساله اعلام شد

جدول بازپرداخت وام خودرو در دوره زمانی 48 ماهه

به گزارش مهر،   اجرای طرح خرید خودرو با وام 25 میلیون تومانی از ساعات ابتدایی صبح دوشنبه در نمایندگی‌های مجاز خودروسازان داخلی از جمله ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو آغاز شد. ابتدا قرار بود که دوره بازپرداخت وام‌های 25 میلیون تومانی، 7 ساله و با نرخ بهره 16 درصد باشد. اولین بار این خبر را ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی در نشست مشترک سه عضو اقتصادی دولت برای رونمایی از بسته سیاست‌های جدید اقتصادی در نیمه دوم سال اعلام کرد. 

آن روزها خبری از بازپرداخت وام 25 میلیون تومانی خودرو در مدت زمانی کمتر از 7 سال نبود اما هر چقدر که به زمان آغاز اجرای طرح نزدیک تر شدیم، گفته‌های مقامات بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به روزهای اول اعلام اجرای طرح، متفاوت‌تر می‌شد.

در عین حال، تا قبل از روز اجرا قرار بر این بود که دوره بازپرداخت وام 25 میلیون تومانی خودرو، 4 تا 7 ساله باشد اما از صبح دوشنبه که مردم برای ثبت نام و آگاهی از شرایط فروش خودروها با این وام، به نمایندگی‌ها مراجعه کردند، ناگهان متوجه شدند که دوره بازپرداخت طرح، به جای اینکه 4 تا 7 ساله باشد، به یک تا 4 ساله تغییر یافته است.

در تازه ترین اظهارنظرها، مجتبی خسرو تاج قائم مقام وزارت صنعت منکر 7 ساله بودن بازپرداخت وام 25 میلیون تومانی خودرو شده است، وی گفت: «از ابتدا هم قرار نبوده دوره بازپرداخت 7 سال باشد بلکه مدت زمان اعلامی تا 7 سال از سوی دولت عنوان شده بود، بنابراین از ابتدا هم قرار نبود بازپرداخت‌ها به صورت 7 ساله باشد.»

به همین تناسب، میزان اقساط و نحوه دریافت چک‌ها هم متفاوت بود، این در شرایطی است که اکنون، زوایای دیگری از اجرای این طرح نمایان شده است؛ زاویه ای که نشان می‌دهد بازپرداخت این وام 25 میلیون تومانی، بهره 16 درصد نخواهد داشت بلکه بهره ها، مرکب و با توجه به شرایط بازپرداخت متفاوت است؛ به این معنا که اگر فردی از این تسهیلات استفاده کرده و اقساط آن را ماه به ماه تسویه کند، مشمول دریافت وام با بهره 16 درصدی خواهد شد، در غیر این صورت باید منتظر اعمال بهره مرکب توسط مجریان باشد.

بر همین اساس، طرحی که اکنون به مرحله عملیاتی رسیده است، دیگر آن طرح دولت نیست که از آن با افتخار به عنوان تحریک تقاضای داخلی نام برده می‌شود، چراکه دیگر اجرای طرح با بازپرداخت 7 ساله و با سود بانکی 16 درصد نخواهد بود، بلکه دوره بازپرداخت از 7 به 4 ساله یا کمتر تغییر یافته و در عوض، اگر قرار باشد ماه به ماه تسویه صورت نگیرد، مشتری باید زیر بار بهره مرکب برود که فرمول آن هم اختصاصا در اختیار بانک‌ها است؛ نه کسی از آن سر در‌می آورد و نه کسی به غیر از بانکی‌ها قدرت محاسبه آن را دارند.

نکته حائز اهمیت این است که در مراجعه ای  که صبح دوشنبه خبرنگار مهر به نمایندگی فروش یکی از خودروسازان داشت، متوجه شد در فرم‌هایی که در اختیار مشتری به تناسب نوع خودروی انتخابی‌اش قرار می‌گرفت، مدت زمان بازپرداخت 12 تا 48 ماهه طراحی شده بود، ضمن اینکه خودروسازان دریافت چک از مشتریان را به دوره های 4 ماهه تغییر داده بودند. 

البته علی اصغر میرمحمد صادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی امروز گفته است: اگر متقاضیان دریافت وام کالا یا خودرو دسته چک نداشته باشند، می توانند از سفته هم استفاده کنند، ضمن اینکه نرخ سود تسهیلات این تسهیلات 16 درصد به شرط اقساط ماهیانه خواهد بود.

در این میان، امیر حسین قناتی، مدیرکل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه با نظر بانک مرکزی، بهره مرکب برای آن دسته از تسهیلاتی که در قالب چک و در فواصل زمانی بیش از یک ماه بازپرداخت می‌شود، در نظر گرفته خواهد شد.


30 تمرین برای زناشویی عاشقانه

رابطه ی بین زن و مرد مهمترین رابطه ی بالغانه زندگی است، برایش وقت بگذارید تا شادابی و طراوتش را حفظ کند. می توانید امروز همدیگر را غافلگیر کنید، انتخاب سوژه با شماست، سعی کنید خلاق باشید.

 30 تمرین برای زناشویی عاشقانه

زندگی عاشقانه

روز اول: با هم در یک دوره آموزشی ثبت نام کنید یا با استفاده از وسایل آموزشی در منزل مباحث جدیدی را بیاموزید.


روز دوم: یک منظره یا جای مناسبی را پیدا کنید و در سکوت در کنار هم غروب خورشید را تماشا کنید.


روز سوم: با هم به جایی بروید که قبلا نرفته اید و آنجا برای مثال چای بنوشید، حرف بزنید و کنار هم وقت بگذرانید. حتی اگر این مکان جدید، حیاط خلوت یا تراس یا یکی از اتاق های منزلتان باشد، امتحان کنید.

 

روز چهارم: امروز ترتیب یک شام دونفره ی خاص را بدهید، بهترین لباس هایتان را بپوشید، تلفن را قطع کنید و خودتان را به یک ضیافت دعوت کنید.

 

روز پنجم: امروز یک یادداشت محبت آمیز برای هم بنویسید و جایی بگذارید که  همسرتان ببیند و غافلگیر شود.

 

روز ششم: با هم به دیدن یک فیلم، تئاتر بروید.

 

روز هفتم: برای یک گفتگوی دو نفره ی طولانی برنامه ریزی کنید، واقعا روی هم متمرکز باشید و به هم گوش دهید و یک بده بستان کامل در درک هم را تجربه کنید.


روز هشتم: امروز دو نفری آشپزخانه را تجربه کنید و یک غذای جدید با کمک هم بپزید.


روز نهم: یک بازی راه بیندازید و با هم مسابقه دهید و خوش بگذرانید!

روز دهم: فهرستی از دلایلی که بخاطرش همدیگر را دوست دارید، تهیه کنید و سپس فهرست ها را با هم عوض کنید؛ فهرستی مثل دوستت دارم بخاطر آهنگ صدایت، بخاطر صداقتت، علایق مشترکمان، تواناییت در آرام کردن من ... .


روز یازدهم: آلبوم های قدیمی را بیاورید و با هم تماشا کنید، خاطرات ماه عسل تان را مرور کنید و حال و هوایتان را تغییر دهید.


روز دوازدهم: با یک ظرف از خوراکی مورد علاقه تان کنار هم وقت بگذرانید، بخندید، یکدیگر را ماساژ بدهید و از بودن کنار هم لذت ببرید.


روز  سیزدهم: جای مناسب و راحتی را پیدا کنید و یکی از شعرهای مشترک مورد علاقه تان را با صدای بلند بخوانید، این بلند خواندن واقعا مهم است، از ماشین شخصی و زمان رانندگی هم میتوانید استفاده کنید؛ امتحان کنید و ببینید که چطور نشاط و شادی وارد رابطه تان می شود.


روز چهاردهم: یک برنامه ی فعالیت دو نفره در بیرون از خانه ترتیب بدهید، مثلا کوه پیمایی کنید، در پاکسازی محیط زیست شرکت کنید و ... در هرصورت بروید بیرون و دونفری کاری را با هم انجام بدهید.


روز پانزدهم: یک برنامه ی دونفره عکاسی بگذارید و عکس های دونفری بندازید و آنها را چاپ کنید، دقت کنید که اگر عکس ها را چاپ نکنید در واقع تمرین را انجام نداده اید.


روز شانزدهم: عکس هایی را که چاپ کرده اید روی یکی از دیوار های منزلتان بچسبانید؛ جایی که حداقل یکبار در روز بتوانید ببینید.


روز هفدهم: یک برنامه دوستانه ترتیب بدهید و با یکی از دوستان نزدیک خود که شرایط مشابه شما را دارند و از بودن با آنها لذت می برید، شام یا ناهار را بیرون صرف کنید و معاشرت کنید.


روز هیجدهم: خاطرات مشترک، شیرین و عاشقانه تان را با هم مرور کنید.

روز نوزدهم: یکی از اتاق های منزلتان را دوباره بچینید، می توانید چیدمان اتاق را تغییر دهید، یا با توافق هم یک وسیله مشترک بخرید و به اتاق اضافه کنید، لازم نیست خیلی گران و بزرگ باشد، می توانید یک گلدان طبیعی به اتاق بیاورید، یا اینکه یک وسیله قدیمی را بازسازی کنید و به اتاق بیاورید. دقت کنید هدف اضافه کردن حس انرژی مشترک شما به فضای اتاق است.


روز بیستم: غذای مورد علاقه همسرتان را خودتان شخصا برایش بپزید، فرقی نمی کند شما مرد هستید یا زن؛ در هر صورت امتحان کنید، مطمئن باشید تاثیر خوبی روی رابطه ی شما خواهد گذاشت!


روز بیست و یکم: دریافت یک ماساژ خوب اغلب انسداد انرژی را از بین برده و موجب ترشح هورمون های آرامش بخش و ضد استرس می شود، تصمیم بگیرید حداقل هفته ای یکبار ماساژ پاها یا شانه را امتحان کنید، برای شروع یک سی دی آموزشی ماساژ تهیه کنید و این امکان را برای همسرتان فراهم کنید، قطعا نتیجه خوبی خواهد داشت.


روز بیست و دوم: امروز همدیگر را غافلگیر کنید، انتخاب سوژه با شماست، سعی کنید خلاق باشید.


روز بیست و سوم: با هم برای یک سفر ایده آل برنامه ریزی کنید، مهم نیست به کجا و کی، صرف وقت گذاشتن و برنامه ریزی کردن و حرف زدن درباره ی این برنامه حال شما را بهتر خواهد کرد و چه بسا به زودی فرصتش هم فراهم شود. امتحان کنید.


روز بیست و چهارم: درباره اولین ها با هم صحبت کنید، اولین بار که او را دیدید، اولین باری که احساس کردید دوستش دارید، اولین بار که ... این یادآوری طراوت بیشتری به رابطه شما خواهد داد.


روز بیست و پنجم: کمی تفریح و هیجان انرژی تازه ای به زندگی شما وارد می کند. بازی یکی از وجوه عشق ورزی است و طرف بازی را برای شما دوست داشتنی تر می کند. پیشنهاد امروز ما به شما این است : به یک فروشگاه بزرگ بروید و قایم باشک بازی کنید. همه مشغول خرید هستند، اما شما دو نفر لابلای قفسه ها در جستجوی هم! امتحان کنید و لذت ببرید.


روز بیست و ششم: جایی را پیدا کنید که بطور مرتب بتوانید به آنجا سر بزنید، جایی مخصوص به خودتان؛ مثلا هفته ای یکبار یا ماهی یکبار، جایی مثل یک کافه یا رستوران یا یک نیمکت دنج در پارک، یا ... جایی متعلق به خودتان دونفر ... برای وقت هایی که دلتنگ یکدیگر می شوید؛ برای روزهایی که نیاز دارید یادتان بیاید که چقدر همدیگر را دوست دارید! دقت کنید که باید و بهتر است جایی باشد که خلوت باشد و نیاز به هزینه بالا نداشته باشد و بتوانید مرتب به آنجا سر بزنید!


روز بیست و هفتم: یک زمان مخصوص برای بیرون ریختن دلخوری ها و ناراحتی ها و نگفته هایتان تعیین کنید؛ زمانی که هر دو آمادگی کامل برای شنیدن کامل داشته باشید؛ ایده آل هفته ای یکبار هست که کمک می کند در زندگی دو نفره تان انرژی منفی انبار شده وجود نداشته باشد.


روز بیست و هشتم: بازی کردن و تفریح یکی از بهترین روش های وارد کردن انرژی مثبت به رابطه، افزایش صمیمیت و کاهش تنش و استرس محسوب می شود. می توانید از تاب یا ترامبولین شروع کنید؛ اکثر بزرگسالان هم مثل کودکان از این وسایل لذت می برند؛ یک پارک بازی خلوت پیدا کنید یا حتی اواخر شب که فرصت و فضای بیشتری فراهم هست، این چالش را امتحان کنید.


روز بیست و نهم: برای هم یادداشت بنویسید؛ کوتاه یا بلند ... همه ما هنوز هم نامه ی کاغذی را بیشتر دوست داریم ... نامه هایی با عنوان های مختلف مثل برای روزهایی که میخواهی بدانی چقدر دوستت دارم، برای روزهایی که دلتنگی آزارت میدهد، برای روزی که پدر میشوی، برای ... میتوانید این نامه ها را به آدرس خانه یا محل کار همسرتان پست کنید. مطمئن باشید از دریافتشان واقعا خوشحال خواهد شد.


روز سی ام: امروز یکبار دیگر تمام تمرین های گذشته را مرور کنید و آنهایی را که بیشتر دوست داشتید انتخاب کنید و در برنامه هفتگی خود چند مورد بگنجانید.


30 تمرین برای زناشویی عاشقانه

رابطه ی بین زن و مرد مهمترین رابطه ی بالغانه زندگی است، برایش وقت بگذارید تا شادابی و طراوتش را حفظ کند. می توانید امروز همدیگر را غافلگیر کنید، انتخاب سوژه با شماست، سعی کنید خلاق باشید.

 30 تمرین برای زناشویی عاشقانه

زندگی عاشقانه

روز اول: با هم در یک دوره آموزشی ثبت نام کنید یا با استفاده از وسایل آموزشی در منزل مباحث جدیدی را بیاموزید.


روز دوم: یک منظره یا جای مناسبی را پیدا کنید و در سکوت در کنار هم غروب خورشید را تماشا کنید.


روز سوم: با هم به جایی بروید که قبلا نرفته اید و آنجا برای مثال چای بنوشید، حرف بزنید و کنار هم وقت بگذرانید. حتی اگر این مکان جدید، حیاط خلوت یا تراس یا یکی از اتاق های منزلتان باشد، امتحان کنید.

 

روز چهارم: امروز ترتیب یک شام دونفره ی خاص را بدهید، بهترین لباس هایتان را بپوشید، تلفن را قطع کنید و خودتان را به یک ضیافت دعوت کنید.

 

روز پنجم: امروز یک یادداشت محبت آمیز برای هم بنویسید و جایی بگذارید که  همسرتان ببیند و غافلگیر شود.

 

روز ششم: با هم به دیدن یک فیلم، تئاتر بروید.

 

روز هفتم: برای یک گفتگوی دو نفره ی طولانی برنامه ریزی کنید، واقعا روی هم متمرکز باشید و به هم گوش دهید و یک بده بستان کامل در درک هم را تجربه کنید.


روز هشتم: امروز دو نفری آشپزخانه را تجربه کنید و یک غذای جدید با کمک هم بپزید.


روز نهم: یک بازی راه بیندازید و با هم مسابقه دهید و خوش بگذرانید!

روز دهم: فهرستی از دلایلی که بخاطرش همدیگر را دوست دارید، تهیه کنید و سپس فهرست ها را با هم عوض کنید؛ فهرستی مثل دوستت دارم بخاطر آهنگ صدایت، بخاطر صداقتت، علایق مشترکمان، تواناییت در آرام کردن من ... .


روز یازدهم: آلبوم های قدیمی را بیاورید و با هم تماشا کنید، خاطرات ماه عسل تان را مرور کنید و حال و هوایتان را تغییر دهید.


روز دوازدهم: با یک ظرف از خوراکی مورد علاقه تان کنار هم وقت بگذرانید، بخندید، یکدیگر را ماساژ بدهید و از بودن کنار هم لذت ببرید.


روز  سیزدهم: جای مناسب و راحتی را پیدا کنید و یکی از شعرهای مشترک مورد علاقه تان را با صدای بلند بخوانید، این بلند خواندن واقعا مهم است، از ماشین شخصی و زمان رانندگی هم میتوانید استفاده کنید؛ امتحان کنید و ببینید که چطور نشاط و شادی وارد رابطه تان می شود.


روز چهاردهم: یک برنامه ی فعالیت دو نفره در بیرون از خانه ترتیب بدهید، مثلا کوه پیمایی کنید، در پاکسازی محیط زیست شرکت کنید و ... در هرصورت بروید بیرون و دونفری کاری را با هم انجام بدهید.


روز پانزدهم: یک برنامه ی دونفره عکاسی بگذارید و عکس های دونفری بندازید و آنها را چاپ کنید، دقت کنید که اگر عکس ها را چاپ نکنید در واقع تمرین را انجام نداده اید.


روز شانزدهم: عکس هایی را که چاپ کرده اید روی یکی از دیوار های منزلتان بچسبانید؛ جایی که حداقل یکبار در روز بتوانید ببینید.


روز هفدهم: یک برنامه دوستانه ترتیب بدهید و با یکی از دوستان نزدیک خود که شرایط مشابه شما را دارند و از بودن با آنها لذت می برید، شام یا ناهار را بیرون صرف کنید و معاشرت کنید.


روز هیجدهم: خاطرات مشترک، شیرین و عاشقانه تان را با هم مرور کنید.

روز نوزدهم: یکی از اتاق های منزلتان را دوباره بچینید، می توانید چیدمان اتاق را تغییر دهید، یا با توافق هم یک وسیله مشترک بخرید و به اتاق اضافه کنید، لازم نیست خیلی گران و بزرگ باشد، می توانید یک گلدان طبیعی به اتاق بیاورید، یا اینکه یک وسیله قدیمی را بازسازی کنید و به اتاق بیاورید. دقت کنید هدف اضافه کردن حس انرژی مشترک شما به فضای اتاق است.


روز بیستم: غذای مورد علاقه همسرتان را خودتان شخصا برایش بپزید، فرقی نمی کند شما مرد هستید یا زن؛ در هر صورت امتحان کنید، مطمئن باشید تاثیر خوبی روی رابطه ی شما خواهد گذاشت!


روز بیست و یکم: دریافت یک ماساژ خوب اغلب انسداد انرژی را از بین برده و موجب ترشح هورمون های آرامش بخش و ضد استرس می شود، تصمیم بگیرید حداقل هفته ای یکبار ماساژ پاها یا شانه را امتحان کنید، برای شروع یک سی دی آموزشی ماساژ تهیه کنید و این امکان را برای همسرتان فراهم کنید، قطعا نتیجه خوبی خواهد داشت.


روز بیست و دوم: امروز همدیگر را غافلگیر کنید، انتخاب سوژه با شماست، سعی کنید خلاق باشید.


روز بیست و سوم: با هم برای یک سفر ایده آل برنامه ریزی کنید، مهم نیست به کجا و کی، صرف وقت گذاشتن و برنامه ریزی کردن و حرف زدن درباره ی این برنامه حال شما را بهتر خواهد کرد و چه بسا به زودی فرصتش هم فراهم شود. امتحان کنید.


روز بیست و چهارم: درباره اولین ها با هم صحبت کنید، اولین بار که او را دیدید، اولین باری که احساس کردید دوستش دارید، اولین بار که ... این یادآوری طراوت بیشتری به رابطه شما خواهد داد.


روز بیست و پنجم: کمی تفریح و هیجان انرژی تازه ای به زندگی شما وارد می کند. بازی یکی از وجوه عشق ورزی است و طرف بازی را برای شما دوست داشتنی تر می کند. پیشنهاد امروز ما به شما این است : به یک فروشگاه بزرگ بروید و قایم باشک بازی کنید. همه مشغول خرید هستند، اما شما دو نفر لابلای قفسه ها در جستجوی هم! امتحان کنید و لذت ببرید.


روز بیست و ششم: جایی را پیدا کنید که بطور مرتب بتوانید به آنجا سر بزنید، جایی مخصوص به خودتان؛ مثلا هفته ای یکبار یا ماهی یکبار، جایی مثل یک کافه یا رستوران یا یک نیمکت دنج در پارک، یا ... جایی متعلق به خودتان دونفر ... برای وقت هایی که دلتنگ یکدیگر می شوید؛ برای روزهایی که نیاز دارید یادتان بیاید که چقدر همدیگر را دوست دارید! دقت کنید که باید و بهتر است جایی باشد که خلوت باشد و نیاز به هزینه بالا نداشته باشد و بتوانید مرتب به آنجا سر بزنید!


روز بیست و هفتم: یک زمان مخصوص برای بیرون ریختن دلخوری ها و ناراحتی ها و نگفته هایتان تعیین کنید؛ زمانی که هر دو آمادگی کامل برای شنیدن کامل داشته باشید؛ ایده آل هفته ای یکبار هست که کمک می کند در زندگی دو نفره تان انرژی منفی انبار شده وجود نداشته باشد.


روز بیست و هشتم: بازی کردن و تفریح یکی از بهترین روش های وارد کردن انرژی مثبت به رابطه، افزایش صمیمیت و کاهش تنش و استرس محسوب می شود. می توانید از تاب یا ترامبولین شروع کنید؛ اکثر بزرگسالان هم مثل کودکان از این وسایل لذت می برند؛ یک پارک بازی خلوت پیدا کنید یا حتی اواخر شب که فرصت و فضای بیشتری فراهم هست، این چالش را امتحان کنید.


روز بیست و نهم: برای هم یادداشت بنویسید؛ کوتاه یا بلند ... همه ما هنوز هم نامه ی کاغذی را بیشتر دوست داریم ... نامه هایی با عنوان های مختلف مثل برای روزهایی که میخواهی بدانی چقدر دوستت دارم، برای روزهایی که دلتنگی آزارت میدهد، برای روزی که پدر میشوی، برای ... میتوانید این نامه ها را به آدرس خانه یا محل کار همسرتان پست کنید. مطمئن باشید از دریافتشان واقعا خوشحال خواهد شد.


روز سی ام: امروز یکبار دیگر تمام تمرین های گذشته را مرور کنید و آنهایی را که بیشتر دوست داشتید انتخاب کنید و در برنامه هفتگی خود چند مورد بگنجانید.


زمان استاندارد برای شروع تکلم کودکان!

چه مقدار زمان می خواهد تا کودکم شروع به سخن گفتن کند و زبانش برای صحبت کردن باز شود!

زمان استاندارد برای شروع تکلم کودکان

حرف زدن کودک

آنچه ما به عنوان گفتار می‌شنویم از دو بخش درک و بیان تشکیل شده، کودکان قبل از شروع به صحبت و بیان کلمات باید توانایی درک کلمه و گفتار دیگران را داشته باشند، اما بسیاری از والدین از زمان‌بندی حدودی حرف زدن کودکان شان مطلع نیستند و همین اطلاع نداشتن کافی زمینه‌ای می‌شود که ناخواسته کودکانشان به مرور دچار اختلالاتی در نحوه ارتباط کلامی با دیگران شوند.


مهسا مقدم، کارشناس ارشد گفتار درمانی در زمینه این زمان ‌بندی‌ها می‌گوید: اغلب کودکان بین 4-2 ماهگی احساسات موجود در گفتار اطرافیان شامل عصبانیت یا مهربانی را می‌فهمند. حدود 6 ماهگی دستوراتی مانند «دست بزن و بای بای کن» را درک می‌کنند و در بازه زمانی 12-7 ماهگی به اسمشان واکنش نشان می‌دهند؛ با افزایش سن خزانه واژگان درکی کودک مرتباً افزایش می‌یابد و با افزایش خزانه درکی کودک، واژگان بیانی شکل می‌گیرند.


کودک از تولد تا 6 ماهگی صداسازی‌های متنوع و لذت‌بخشی تولید می‌کنند و اکثراً شامل صداهای (ب، م، پ) است. بین 12-7 ماهگی صداهای متنوع تری در غان و غون کودک ظاهر می‌شود و از حدود 12 ماهگی کودک شروع به بیان کلمات هدفمند و معنادار کرده و تلاش می‌کند الگوهای گفتاری شبیه بزرگسالان را تقلید کند.


به گفته مقدم، توقع می‌رود تا 18 ماهگی خزانه واژگان بیانی کودک حدود 30-20 کلمه باشد و از آنها برای درخواست آنچه نیاز دارد استفاده کند، در حدود 2 سالگی خزانه واژگان بیانی کودک به 100-50 کلمه می‌رسد و حدود 300 کلمه یا بیشتر را درک می‌کند. در این سن کودک شروع به ترکیب اسامی، صفت‌ها و افعال کرده و ضمایر در گفتار ظاهر می‌شوند. در این سن می‌توان برای کودک داستان خواند و توقع داشت کودک از شنیدن آن لذت ببرد. این سن دوران مهمی در رشد گفتار است، در صورتی که کودک شما تا 2 سالگی هنوز کلمه بیانی هدفمندی ندارد یا از تعداد کلمات بیانی محدودی استفاده می‌کند. فرصت را از دست ندهید و به یک آسیب شناس گفتار و زبان مراجعه کنید. یک جلسه ارزیابی توسط گفتار درمانگر می‌تواند نگرانی‌های شما را پاسخ دهد. یک گفتار درمانگر با داشتن علم کافی نسبت به روند رشد گفتار کودکان و عوامل تأثیرگذار روی گفتار به ارزیابی کودک شما پرداخته و سطح درک و بیان کودک را مورد بررسی قرار می‌دهد.


مداخلات درمانی به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود، مقدم در ادامه می‌افزاید: گاهی ممکن است مداخلات مستقیم درمان در قالب بازی برای کودکان کوچکتر در محیط کنترل شده مثل کلینیک گفتار درمانی آغاز شود تا کودک در حضور فردی غریبه که مطمئن است اشاراتش را نمی‌فهمد تلاش‌هایی برای تولید گفتار ایجاد کند.


گفتنی است، بجز موارد محیطی مانند نداشتن تحریک کافی کلامی از سوی والدین و سایرین، دیدن بیش از حد کارتون یا انجام بیش از حد بازی‌های رایانه‌ای با تبلت‌ها و گوشی‌های تلفن همراه اختلالاتی نظیر کم شنوایی، اوتیسم، بیش فعالی و نقص توجه و تمرکز، سندرم داون، فلج مغزی، مشکلات ذهنی و تأخیر رشدی کلی نیز می‌توانند تأخیر در گفتار را ایجاد کنند.


نقش والدین در درمان تأخیر گفتار ناشی از شرایط محیط کودک:
برای کمک به بهتر شدن حرف زدن کودک، والدین نقشی فعال و مؤثر دارند، این گفتار درمان، در زمینه همکاری والدین در این خصوص توصیه می‌کند:


– همان طور که بیان شد، شناخت زیربنای گفتار است. اگر کودک شناخت خوبی نداشته باشد حتی اگر کلمه‌ای را بیان کند درک صحیحی از آن نخواهد داشت و کاربرد کلمه بیانیش را نمی‌داند. روی مهارت‌های شناختی کودک کار کنید.

شناخت اعضای بدن، اسامی افراد نزدیک، میوه‌ها، حیوانات، اشیا و خوراکی‌ها از جمله مقوله‌هایی هستند که باید روی آنها کار شود. در این مرحله فقط از کودک بخواهید آنچه نام می‌برید را نشان دهد یا از بین کارت تصاویر آن را انتخاب کند.


– با کودک زیاد صحبت کنید، برایش شعر بخوانید و قصه تعریف کنید.


– از هر چیزی که توجه کودک را به خود جلب کرده به عنوان یک موقعیت آموزشی استفاده کنید و در موردش شروع به صحبت کنید. به طور مثال اگر کودک به یک سیب نگاه می‌کند شروع کنید و در مورد آن حرف بزنید: «این یک سیبه. این یک سیب کوچولوئه. سیب من قرمزه. بابا سیب خریده. من سیب دوست دارم. بیا با هم سیب بخوریم و…»


– سعی کنید از جملات ساده و قابل فهم برای کودک استفاده کنید.


– به گفتارتان آهنگ و هیجان بدهید تا برای کودکتان جالب باشد و به آن توجه کند.


کودک را با صداهای مختلف مثل صدای حیوانات، صدای وسایل نقلیه، صداهای محیطی و وسایل موسیقی آشنا کنید. کودکان به این صداها توجه بیشتری نشان می‌دهد.


– بتدریج به اشارات کودک بی‌توجهی کنید و در مقابل آواسازی‌ها، کودک را تشویق کنید حتی اگر آواسازی کودک یک کلمه معنادار نباشد. گاهی آواسازی‌هایش را تقلید کنید تا تشویق به ادامه آنها شود و متوجه شود توانسته از صداها برای برقراری رابطه استفاده کند.